کدخبر : 451

روز گذشته اعلام شد که بانک قرض‌الحسنه رسالت قرار است به دهک‌های کم درآمد وام ۱۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن بدهد. حالا رئیس این بانک اظهار می‌کند که این وام، تسهیلاتی برای عموم مردم نیست و احتمالا از اردیبهشت ۱۴۰۰ پرداخت شود.

 

روز گذشته وزارت راه و شهرسازی و بانک رسالت، تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت مسکن ارزان قیمت امضا کردند.

بر اساس این تفاهم‌نامه، وامی قرض‌الحسنه به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به ۵۰ هزار خانواری تعلق می‌گیرد که جزو دهک‌های کم درآمد جامعه (دهک اول تا سوم) باشند.

همچینن کارمزد این وام ۴ درصد، مدت زمان اجرای تفاهم‌نامه سه سال و مدت بازپرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه پنج سال اعلام شد. در واقع حداکثر زمان بازپرداخت این وام ۶۰ ماه و اقساط آن ماهانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

حالا محمدحسین حسین‌زاده، مدیرعامل بانک رسالت، در گفتگو با تجارت‌نیوز جامعه هدف این تسهلات را روشن و اعلام می‌کند که این یک وام عام نیست.

او توضیح می‌دهد: همانطور که برخی سازمان‌ها از جمله کمیته امداد برای اعضای خودشان تسهیلات و امکاناتی ارائه می‌کنند. ما هم برای پنج میلیون نفر عضو شبکه توسعه اجتماعی رسالت این تسهلات را ارائه می‌کنیم.

به گفته او شرط ارائه این تسهیلات به جمعیت پنج میلیون نفری شبکه توسعه اجتماعی رسالت این است که ضوابط وزارت راه و شهرسازی در رابطه با مسکن را هم داشته باشند.

او در پاسخ به این که این شرایط چیست و چه کسانی در اولویت دریافت این وام هستند، می‌گوید: تفاهم نامه تازه دیروز امضا شده و درحال حاضر کارشناسان مجموعه دبیرخانه شبکه توسعه اجتماعی رسالت با معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه شیوه‌نامه اجرایی هستند. جزئیات پرداخت تسهیلات در شیوه‌نامه اعلام خواهد شد.

به گفته این مسئول تهیه شیوه‌نامه مذکور قاعدتا نباید بیشتر از یک ماه به طول بینجامد و احتمالا از ابتدای اردیبهشت با آغاز پرداخت تسهیلات در شعب بانکی، این تسهیلات هم پرداخت شود.

 

خانه‌دار شدن بدون فشار ممکن نیست

اقساط این وام ماهانه دو میلیون و ۵۰۰ تومان تعیین شده است درحالی که بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران درآمد ماهانه جامعه هدف این تسهیلات( سه دهک اول) یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۲۲۰ هزار تومان است. بنابراین به نظر می‌رسد توان پرداخت این اقساط را نداشته باشند.

مدیرعامل بانک رسالت دراین باره می‌گوید: اولا در وام‌های متعارف تجاری هم که پرداخت ۱۲۰ ماهه دارند با لحاظ کارمزدشان، اقساط کمتر از این در نمی‌آید. دوما این تسهیلات سه ضلع دارد: یک ضلع وزارت مسکن و شهرسازی، ضلع دوم انجمن حامیان فرهنگ قرض‌الحسنه و سومی بانک قرض‌الحسنه رسالت که بانک عامل است. پس طبیعتا تسهیلات به کسانی پرداخت می‌شود که حامیانی دارند.

او تاکید می‌کند: امروز صاحب خانه شدن بدون فشارممکن نیست.

بنابراین خبر می‌دهد که حتی در تالیف شیوه‌نامه هم ممکن نیست که مبلغ اقساط کمتر و مدت زمان پرداخت بیشتر شود چون ضوابط وام قرض‌الحسنه بانک مرکزی حداکثر زمان پرداخت را برای تسهیلات قرض‌الحسنه ۶۰ ماه اعلام کرده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

تبلیغات متنی