کدخبر : 411

امروز دلار برخلاف روند نزولی روز گذشته که تا ۲۵۲۰۰تومان کاهش یافته بود، در مسیر افزایشی قرار گرفت و قیمت آن به ۲۵۴۰۰تومان رسید؛ بر این اساس به نظر می‌رسد حتی با وجود وعده‌های مسئولان به ارزانی ارز، تا زمانی که اظهار‌نظرهای منفی پیرامون برجام همچنان ادامه داشته باشد دلار با قدرت وارد فاز کاهشی نخواهد شد.

  دلار روز گذشته در مسیر کاهشی قرار گرفت و بعد از وعده روحانی مبنی بر اینکه نرخ ارز کاهش خواهد یافت، در بازار نقدی از ۲۵۴۰۰ به ۲۵۲۰۰تومان و در معاملات‌ پشت‌خطی تا ۲۵۱۰۰تومان پایین آمد، اما این کاهش هیجانی دوام چندانی نداشت و شب گذشته قیمت دلار فردایی متاثر از انتظار معامله‌گران به روند صعودی، تا ۲۵۳۵۰تومان افزایش یافت.


این سیگنال باعث شد امروز دلار معاملات بازار آزاد را در سطح ۲۵۳۰۰تومان آغاز و تا پایان روز با حرکت در همین مسیر تا ۲۵۴۰۰تومان پیشروی کند، اما علاوه بر تاثیر جو انتظارات افزایشی معامله‌گران در این روند صعودی، ادامه بگو‌مگوهای برجامی یکی دیگر از عوامل محرک رشد قیمت دلار بوده است.​
یکی از اخبار تشدید کننده این روند، خبر آغاز به کار نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با محوریت موضوع هسته‌ای ایران و برجام بود؛ امروز رسانه‌های غربی گزارش دادند که سه کشور اروپایی به همراه آمریکا در شورای حکام آژانش بین‌المللی انرژی اتمی تلاش می‌کنند تا قطعنامه‌ای علیه ایران به تصویب برسانند.

در واکنش به این خبر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه با اعلام هشدار به اروپا و آمریکا درباره اجماع علیه ایران اظهار کرد که اروپایی‌ها حرکت غلطی با حمایت از آمریکا در شورای حکام شروع کرده‌اند که باعث بهم ریخته شدن شرایط خواهد شد.

اظهارات منفی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و برخی دیگر از مسئولان درمورد FAFT از دیگر خبر‌های اثرگذار بر قیمت دلار و انتظارات معامله‌گران ارزی بود؛ این درحالیست که رییس بانک مرکزی آخرین جلسه اعضای دولت با این مجمع را مثبت توصیف کرده و محمد صدر، عضو این مجمع هم اظهار کرده که مخالفت‌ها با این لوایح کمتر شده است..

با این حال پورابراهیمی امروز اعلام کرده که هیچ تضمینی برای گشایش‌های اقتصادی ایران در FATF وجود ندارد و مجموع این کنوانسیون‌ها همانند برجام برای ما خیری نخواهد داشت، ضمن اینکه غربی‌ها نشان دادند که به تعهداتشان پایبند نیستند و هیچ تضمینی برای انجام تعهداتشان وجود ندارد.

یکی دیگر از خبر‌های مهم امروز، صحبت‌های روحانی درمورد تحریم بود که اظهار کرده آمریکا در مقابل ملت ایران زانو خواهد زد و ناچار به برداشتن تحریم‌های ظالمانه خواهد بود؛ از طرف دیگر آژانس بین المللی انرژی اتمی هم اعلام کرده که ایران ملزم به اجرای توافق مکمل مربوط به پروتکل الحاقی است و توقف یا محدود کردن دسترسی به سایت‌های هسته‌ای، تاثیر منفی بر کار آژانس خواهد داشت.

اظهار نظر صریح نتانیاهو درباره نقش ایران در ماجرای کشتی اسراییلی از دیگر اخبار نگران‌کننده است، اگرچه این ادعا از سوی ایران تکذیب شده اما بیان چنین موضوعی با رنگ‌و‌بوی تهدید، منجر به تشدید نگرانی نسبت به آینده روابط سیاسی و افزایش التهاب و تنش در بازار ارز خواهد شد.

رشد نرخ درهم و عبور از سطح ۷۰۰۰تومان یکی دیگر از سیگنال‌های افزایشی به بازار ارز امروز بود، قرار گرفتن درهم در قیمت ۷۰۶۰تومان احتمال بازگشت دلار به کانال ۲۴هزار تومان را پایین آورده و باعث تقویت انتظار معامله‌گران به روند افزایشی دلار شده است.

در همین راستا نگاهی به روند قیمت دلار در معاملات‌ پشت‌خطی هم نشان می‌دهد که جو افزایشی همچنان در بین معامله‌گران پابرجاست، اما با این وجود قیمت دلار کماکان یک پله پایین‌تر از سطح مقاومتی ۲۵۵۰۰تومان قرار دارد.

بنابراین به نظر می‌رسد نرخ فعلی دلار جذابیت زیادی برای معامله‌گران نداشته و اگر در بازار فردا هم حجم معاملات در قیمت ۲۵۴۰۰تومان پایین باشد، نبود اهرم فشار از سوی خریداران باعث تغییر مسیر بازار به سمت مدار نزولی خواهد شد

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

تبلیغات متنی